8 de març del 2013

CARTOONS TIME


Estimats amics i amigues, menudes, menuts i més majorots,
en aquesta entrada us volem informar de l'última idea que ens ha ballat pel cap durant uns dies i que, finalment, hem arrodonit en format notícia.

APRÉNANGLÉS BUSSEJA PEL WEB PER A OFERIR-VOS MÉS I MILLORS OPCIONS
Les responsables d'aprénanglés d'infantil de l'escola Gavina posen a l'abast de l'alumnat els enllaços d'un seguit de vídeos adequats a l'edat dels i de les joves estudiants. 


Després d'un parell de setmanes de recerca pel web, les responsables dels grups de 4 i 5 anys d'anglés extraescolar han recopilat bona cosa de vídeos infantils que seran el complement necessari per a l'aprenentatge de la llengua anglesa dels més menuts i menudes de l'escola.
 
L'objectiu d'aquesta tasca de recerca és poder ampliar les opcions de contacte amb la llengua anglesa durant el temps lliure a casa. Tots sabem que la manera eficaç d'incorporar una llengua estrangera en el propi coneixement és donar-li un espai constant de contacte. Aquest contacte, com més lúdic, entretingut i divertit siga, més efectiu serà. I tots sabem també que aquesta és una de les premisses que defineix l'estil d'ensenyament de l'aprénanglés a les classes de 4 i 5 anys.

Les característiques comunes per a tots enllaços que trobareu en l'entrada CARTOONS del bloc són: una estètica moderna i desenfadada, uns guions acostats a la realitat del xiquets i xiquetes, uns arguments engrescadors i divertits i un llenguatge planer i fàcil però mai tan simple com per a què la comprensió siga absoluta. L'opinió de les mestres és que sempre cal posar el llistó ben alt. Això respon a la idea que el repte d'allò difícil motiva a l'esforç i l'esforç promou la predisposició a la millora constant.

Un altre requisit que compleixen tots els vídeos proposats són els subtítols. Cal entendre aquest element com a una ajuda per als pares i les mares que acompanyen els seus fills en aquests moments de lleure tan entranyables: un aprenentatge compartit de manera lúdica i relaxada. No us pareix  una proposta d'allò més encertada?

Les recomanacions que fan les mestres són les següents:
- prepareu la tecnologia per a poder veure els vídeos a la tele
- fixeu al vostre calendari setmanal un parell o tres de CARTOONS TIME  (si fóra diari millor que millor)
- i quan arribe els dia i l’hora assenyalats:
- aclofeu-vos al sofà i
- gaudiu en família dels vídeos proposats
- si coneixeu més videos interessants envieu-los al correu estrangeresgavina@gmail.com.

Trobareu tots els enllaços a la pàgina
CARTOONS TIME